fbpx

Blijf op de hoogte via:

Leestijd: 2 minuten

Wat is copywriting? Vaak associëren wij dit begrip met het woord ‘copyright’, maar dit is niet hetzelfde. Copywriting is het opstellen van teksten, die op professionele/strategische wijze zo worden samengesteld dat het voor een potentiële klant aanlokkelijker wordt om over te gaan tot actie. Het is je vast wel eens overkomen dat er weinig respons kwam op een commercieel bericht, terwijl jij hiermee juist had gehoopt dat er meer conversie zou binnenstromen. Copywriting is essentieel voor jou als ondernemer en de prestatie van jouw website. In dit artikel vertel ik jou hier meer over!

Wat is copywriting?

Copywriting is het opstellen van professionele webteksten. Je kunt copywriters ook wel conversie gerichte tekstschrijvers noemen. Een copywriter zorgt ervoor dat er door middel van het gebruik van bepaalde woorden, stijlen, structuren en door in te spelen op de behoeftes van de klant, een bepaald het doel bereikt. Dit doel is vaak het aanspreken van de juiste doelgroep en deze potentiële klanten op je website of social media kanalen over te laten gaan tot actie.

Het is een kunst op zichzelf, met zo min mogelijk tekst moet je jouw klanten genoeg informatie geven over je product of dienst, waardoor ze graag bij je willen kopen. Ik vind dan ook dat copywriting erg belangrijk is voor jouw online omgeving. Ondernemers vinden dit vaak overbodig en flansen liever zelf wat in elkaar. Besef je wel dat je hierdoor veel klanten kan mislopen. In dit geval raad ik mijn klanten dan ook altijd om copywriting uit te besteden.

Wat doet een copywriter?

Als je nog niet bent overtuigd van de kracht van copywriting, heb ik nog een leuk weetje voor je. Een copywriter inventariseert de behoefte van zijn klant. Er wordt rekening gehouden met het onderwerp, de doelgroep en welke informatie buiten beschouwing gelaten moet worden. Hierdoor identificeert de copywriter zichzelf met jouw bedrijf en weet hij precies wat jij aanbiedt.

Zoals ik net noemde hebben wij als ondernemer vaak weinig tijd of zin om onze website, landingspagina’s, advertenties, mails en andere bronnen van communicatie volledig te analyseren. Het is een goede investering in jouw bedrijf en in dat geval is het ook wel fijn als er iemand klaar staat met kwaliteit om jou zo goed mogelijk te helpen met het bereiken van jouw doel! 

Het doel van copywriting

Copywriting helpt met het zo goed mogelijk bereiken van jouw doelen. Het vergroot jouw conversie en omzet wat een mooie route is voor het optimaliseren van jouw winstgevende website. Ik wil je er dus ook op wijzen dat het aantal toekomstige klanten erg afhankelijk is van de teksten op jouw online kanalen! 

ebook-4yourbrand

Meer rendement halen uit jouw website?

Alle kennis die ik in de afgelopen jaren heb opgedaan heb ik verwerkt tot een e-book waarin ik de belangrijkste aspecten van een winstgevende website bij langs ga. Heb jij hem al gelezen? 

Zoek zelf een onderwerp en leer hier alles over in de kennisbank van 4yourbrand!

Volg 4yourbrand op:

Start gesprek
1
Heb je vragen?
Kom direct in contact
Hey Hallo! 👋 Wij zijn bereikbaar via WhatsApp! Waar kunnen wij jou mee verder helpen? 🚀

Meer rendement uit jouw website halen? Ik heb hier meer dan 50 praktische tips voor je!