fbpx

Blijf op de hoogte via:

Leestijd: 2 minuten

Voor het creëren van een goede uitstraling voor jouw bedrijf of organisatie zijn er een paar dingen van belang. Foto’s spelen daarin een belangrijke rol. Het hebben van professionele foto’s op jouw website is een must. Maar kun je ook aan gratis stockfoto’s komen?

Er zijn drie manieren om aan goede foto’s te komen voor op je website:

  1. Zelf maken, hierdoor wordt je website persoonlijker 
  2. Kopen op het web, zogenaamde stockfoto’s 
  3. Òf gratis vinden op het web, hier zijn speciale websites voor

Stel, je wilt snel van start gaan en mooie professionele foto’s toevoegen aan jouw website. Je hebt geen camera of budget om ze te laten maken of online te kopen. Dan zijn er dus een aantal websites waar je gratis aan goede kwaliteit stockfoto’s kunt komen. 

Speciaal voor jullie heb ik mijn top 5 op een rijtje gezet en beoordeeld:

Unsplash.com

Super mooie stockfoto’s met hoge resolutie. Dit is mijn persoonlijke favoriet. Overzichtelijke website met super veel keuze. Via de zoekbalk kun je op zoek gaan naar allerlei verschillende soorten foto’s.

Cijfer: 8,5

Pexels.com

Dit is mijn tweede keuze. Pexels heeft hier ook veel van weg. Duidelijk, kwaliteit en veel keuze. Je kunt snel opzoek gaan naar allerlei soorten onderwerpen en zelfs video’s!

Cijfer: 8,0

Pixabay.com

Goede kwaliteit stockfoto’s. Vele optisch, het is een enorm platform. Je vind hier meer dan 350.000 gratis stockfoto’s. Alleen zitter er hierdoor ook een hoop foto’s tussen vanwaar ik de kwaliteit minder vind, maar iedereen heeft zijn smaak.

Cijfer: 7,7

Picjumbo.com

Deze website gebruik ik persoonlijk niet, maar ik hoor er veel positieve berichten over. Deze website sluit erg aan op de eerste twee. Ik heb er even doorheen gescrollt en kwam veel verschillende foto’s tegen. Wederom ook een website waar je veel kunt vinden!

Cijfer: 7,0

Pikwizard.com

Hele mooie foto’s te vinden. Je kunt makkelijk navigeren en ook zoeken binnen categoriën. Het nadeel van deze website is alleen dat een heel groot deel onder ‘premium’ vallen en dus geld kosten.

Cijfer: 6,5

Ik zou zeggen probeer het eens uit

Uiteindelijk heeft iedereen weer een eigen voorkeuren. Dit is mijn persoonlijke top 5, maar zo zijn er nog veel meer websites die gratis stockfoto’s aanbieden.

Content is erg belangrijk tijdens de realisatie of optimalisatie van jouw website, gebruik eye-catchers om je boodschap nog duidelijker over te brengen.

ebook-4yourbrand

Meer rendement halen uit jouw website?

Alle kennis die ik in de afgelopen jaren heb opgedaan heb ik verwerkt tot een e-book waarin ik de belangrijkste aspecten van een winstgevende website bij langs ga. Heb jij hem al gelezen? 

Zoek zelf een onderwerp en leer hier alles over in de kennisbank van 4yourbrand!

Volg 4yourbrand op:

Start gesprek
1
Heb je vragen?
Kom direct in contact
Hey Hallo! 👋 Wij zijn bereikbaar via WhatsApp! Waar kunnen wij jou mee verder helpen? 🚀

Meer rendement uit jouw website halen? Ik heb hier meer dan 50 praktische tips voor je!