fbpx

Blijf op de hoogte via:

Leestijd: 2 minuten

Het is al een hele klus om bezoekers op je website te krijgen. Wanneer je ze eindelijk op je website hebt gekregen is het natuurlijk nog belangrijker dat je in ze niet verliest door stomme foutjes. Dat is het laatste wat je wilt. Ik zal even inzoomen op de top 5 meest voorkomende contentfouten. 

Voorkom ontevreden gebruikers:

1. Lappen tekst

Er wordt vaak gedacht ‘hoe meer, hoe beter’, maar het tegendeel is waar. Deze fout wordt vaak gemaakt. Bezoekers willen geen lappen teksten lezen. Dus houd het kort en krachtig zeg ik altijd! 

2. Taalfouten

Laat je teksten altijd controleren, want het laatste wat je wilt is dat bezoekers taalfouten vinden op jouw website. Dit komt erg onprofessioneel over en je website wordt hierdoor ook slechter beoordeeld door Google. 

3. Slecht beeldmateriaal

Lage kwaliteit foto’s of saaie video’s werken ook negatief op de ervaring van de bezoekers op jouw website. Zorg voor goede kwaliteit van zowel de resolutie als de inhoud! 

4. Verkeerd kleurgebruik

Vloeken met kleuren, iets wat bezoekers af kan schrikken. Laat je hier eventueel voor adviseren door een vormgever 

5. Schreeuw-teksten

Leg subtiel prioriteiten in je stukken tekst en GEBRUIK GEEN SCHREEUWTEKSTEN!! Maak onderscheid door middel van subtiele kleuren, positie en tekstgroottes.

Dit zijn de meest gemaakte contentfouten

Ondernemers zien dit nog wel eens over het hoofd, maar het creëren van goede sterke content door middel van copywriting en design is een van de belangrijkste dingen op jouw website. Zorg voor de beste beleving bij jouw doelgroep. Neem je website nog eens even goed door, zodat je geen potentiële klanten misloopt! Want dat is natuurlijk het laatste wat je wilt. Dit waren de 5 meest gemaakte contentfouten, maar zo zijn er nog veel meer zo gehete ‘conversie-killers’. Benieuwd naar ze allemaal?

ebook-4yourbrand

Meer rendement halen uit jouw website?

Alle kennis die ik in de afgelopen jaren heb opgedaan heb ik verwerkt tot een e-book waarin ik de belangrijkste aspecten van een winstgevende website bij langs ga. Heb jij hem al gelezen? 

Zoek zelf een onderwerp en leer hier alles over in de kennisbank van 4yourbrand!

Volg 4yourbrand op:

Start gesprek
1
Heb je vragen?
Kom direct in contact
Hey Hallo! 👋 Wij zijn bereikbaar via WhatsApp! Waar kunnen wij jou mee verder helpen? 🚀

Meer rendement uit jouw website halen? Ik heb hier meer dan 50 praktische tips voor je!