fbpx

Blijf op de hoogte via:

Leestijd: 4 minuten

De afgelopen periode zijn wij druk bezig geweest met het testen en opzetten van een eigen case study. Dit doen wij vaker. Zo hebben we voorheen al eens lopen testen met een eigen webshop. Ditmaal ging het om een gloednieuw online platform organisch te laten groeien binnen een korte periode. Vaak houden wij dit soort case studies intern, gebruiken we ze voor trainingsdoeleinden en publiceren we ze niet. Deze keer liep het net wat anders! Benieuwd naar het verhaal? Hoe we dat hebben aangepakt? En wat het resultaat is? Je leest het hier allemaal!

Alles begon met één vraag

De vraag die wij onszelf stelden; Hoe snel kunnen wij een gloednieuw platform (met een domein zonder history) organisch laten groeien? Dit met de gedachte om meer te leren over organisch verkeer en onze klanten beter te kunnen helpen om goed gevonden te worden in Google. Met 4yourbrand hebben wij in het verleden namelijk vooral veel gefocust op branding, webdevelopment en betaald verkeer (middels advertenties en funnels). Maar zijn wij weinig bezig geweest met SEO (zoekmachine optimalisatie) en organische bezoekers. 

Dit was de reden om begin dit jaar (2021) wat nieuwe en uitgebreide testen te gaan draaien. We hadden met onze eigen kennisbank en ondernemersblog wel wat testen gedraaid met organisch verkeer in onze eigen (online marketing) branche, maar nooit in het algemeen of met andere markten. Na wat brainstormen en onderling overleg rolde daar DNOB uit voort.

Wat is en doet DNOB?

DNOB staat voor ‘De Nederlandse Oriëntatiebron’. De naam zegt het al wel, DNOB is dé online oriëntatiebron voor de Nederlandse consument. Een unieke plek waar wij – middels een online omgeving/platform – de consument verbinden met het bedrijfsleven. Met informatieve topics en artikelen spelen wij in op de vraag van de consument door te focussen op organisch zoekverkeer in Google.

Om goed te kunnen testen hebben we het platform zo breed mogelijk gehouden, maar wel overzichtelijk ingedeeld door alles op te delen in categorieën en subcategorieën met een zogeheten mega-menu. De content wordt momenteel opgedeeld in zeven hoofdcategorieën.

Hoofdcategorieën van DNOB

  1. Avontuur
  2. Lifestyle
  3. Tech
  4. Geschenken
  5. Health
  6. Huis & Tuin
  7. Ontwikkeling

Deze categorieën worden weer opgedeeld in subcategorieën, zodat alles overzichtelijk blijft voor bezoekers die vanaf de homepagina willen navigeren en ergens naar op zoek zijn. Echter komt het grootste deel van onze bezoekers na een zoekopdracht rechtstreeks vanuit Google direct terecht op een artikel.

Als je bijvoorbeeld zoekt op ‘leuke reiskoffer’, komt DNOB momenteel bovenaan bij de organische zoekresultaten van Google (zie onderstaande afbeelding).

Voorbeeld: Nummer #1 positie op zoekwoord ‘leuke reiskoffer’

DNOB Partnerprogramma

Wegens deze succesvolle testperiode hebben wij ervoor gekozen om nu officieel de markt in te stappen en het serieus op te pakken met een grote visie op de toekomst. Dit met een eigen partnerprogramma. Een partnerprogramma dat ondernemers en bedrijven helpt hun doelgroep te bereiken en gebruik te maken van het bereik en verkeer op het platform. Alles in het teken van online groei en verbetering van de online aanwezigheid.

Het partnerprogramma maakt het mogelijk om bijvoorbeeld een eigen artikel te (laten) plaatsen waarin het product centraal staat. Dit hebben wij onder andere gedaan voor onze klant Lamain’s Campingshow met een artikel over aandachtspunten bij de aanschaf van een voortent, waarmee we binnen no-time al een nummer 1 positie hadden.

Ook zijn wij sinds kort begonnen met de categorie ‘bedrijven in de buurt’, waar wij top 10’s samenstellen voor lokale ondernemers zoals bijvoorbeeld kappers of kroeg eigenaren.

Toegevoegde waarde

Wederom, net als bij 4yourbrand, draait alles om samen online te groeien. Maar tussen de duizenden websites, nieuwsbronnen en bedrijven vraag je je misschien af wat de onderscheidende- en toegevoegde waarden van DNOB zijn. Wat maakt dit platform nou zo bijzonder?

Zeker een goeie vraag! DNOB is een nieuws-/informatiebron (zoals NOS en RTL), maar dan op het gebied van échte behoeftes van de Nederlandse consument omtrent het gebruik van producten, leuke activiteiten en overige relevante informatie. Wij vinden namelijk dat de grote nieuwsbronnen van tegenwoordig (zonder te veel namen te noemen) veel onnodige en niet stimulerende nieuwtjes en informatie de wereld inbrengt. DNOB zorgt daarentegen voor een positieve lading met relevante content en veel waarde waar mensen echt om vragen! DNOB is een platform dat luistert en altijd een antwoord heeft!

Win-win (en nog eens win)

Er zijn inmiddels veel mensen betrokken bij het onderhouden en doorontwikkelen van het platform. Denk aan copywriters, linkbuilders en klantmanagers. Het platform brengt iedereen bij elkaar. De copywriters verzamelen en schrijven de content, bedrijven bereiken hun doelgroep én het belangrijkste; de consument vindt waar hij of zij naar op zoek is! Van informatieve artikelen tot productreviews, DNOB geeft antwoord!

De toekomst van het platform

Het is dus een groot en breed platform. Vaak wordt er gezegd dat je beter een specifieke branche kan kiezen om optimaal te presteren met organisch zoekverkeer. Tot op een zekere hoogte is dit waar, maar het is niet onmogelijk. Wij houden van uitdagingen, hebben geduld, zijn consistent en zullen bewijzen dat dit niet onmogelijk is!

Thom Defilet

“Wat de toekomst exact zal brengen is nog niet zeker. We zullen er in ieder geval alles aan doen om de beste en grootste oriëntatiebron voor de Nederlandse consument te worden.”

– Thom Defilet, eigenaar 4yourbrand

“Hoe lang het zal duren maakt niet uit”, geeft Thom aan. Het platform heeft veel potentie en er liggen nog enorm veel kansen. We zullen deze mooie uitdaging dan ook met twee handen pakken. Meer informatie zal zeker volgen..

Laatste update: 05-07-21

ebook-4yourbrand

Meer rendement halen uit jouw website?

Alle kennis die ik in de afgelopen jaren heb opgedaan heb ik verwerkt tot een e-book waarin ik de belangrijkste aspecten van een winstgevende website bij langs ga. Heb jij hem al gelezen? 

Zoek zelf een onderwerp en leer hier alles over in de kennisbank van 4yourbrand!

Volg 4yourbrand op:

Start gesprek
1
Heb je vragen?
Kom direct in contact
Hey Hallo! 👋 Wij zijn bereikbaar via WhatsApp! Waar kunnen wij jou mee verder helpen? 🚀

Meer rendement uit jouw website halen? Ik heb hier meer dan 50 praktische tips voor je!