fbpx

Blijf op de hoogte via:

Leestijd: 2 minuten

De voordelen en het belang van een website. Inmiddels is het hebben van een website onmisbaar voor jouw organisatie. Maar waarvoor is het hebben van een website eigenlijk zo essentieel? Wil jij groeien en opvallen, dan geeft 4yourbrand jou bij deze een aantal redenen waarom een website in 2020 zo van belang is.

Een website is de informatiebron van jouw bedrijf

Laten we beginnen met een welbekende uitspraak, iets van: “de website is het online visitekaartje van jouw bedrijf of organisatie”. Dit klinkt misschien wat cliché, maar het werkt echt zo. Iedereen is tegenwoordig online te vinden, of dit nou op de smartphone, laptop of tablet is. Steeds meer mensen gaan gelijk even ‘googlen’ als ze naar een specifiek product of dienst op zoek zijn.

Dit betekent dat jouw website het eerste contact is met jouw doelgroep en potentiële klanten. Om de klant te laten zien wie jij bent, is het belangrijk dat de website de juiste uitstraling heeft en daarnaast goed in gebruik is. Ook moet de website inhoudelijk voldoen aan de wens van jouw potentiële klanten, want wat willen zij precies weten? Welke informatie hebben ze nodig?

Mensen die niet of nauwelijks van jou hebben gehoord, zien zo ook in één oogopslag wie jij bent, wat jij doet én waarom jij anders bent dan jouw concurrent.

Altijd bereikbaar

Met een website ben jij 24/7 bereikbaar en erg toegankelijk voor jouw doelgroep. Bezoekers krijgen op een interactieve manier de informatie waar ze naar opzoek zijn zonder aanwezigheid van jou of jouw medewerkers!

Leads vanuit social media

Door middel van landingspagina’s (zoals blogs, projecten, leuke nieuwtjes) kun jij vanuit jouw social media kanalen zorgen voor meer verkeer en product- of dienst afname op jouw website.

Vergroot je bereik

Een website biedt de mogelijkheid om je bereik en klantenkring te vergroten. Geen enkele organisatie kan tegenwoordig nog zonder website. Potentiële klanten zullen jou overslaan als jij niet vindbaar bent op het internet.

Meetbaar

De resultaten van jouw website zijn meetbaar. Statistieken geven jou duidelijk inzicht in de hoeveelheid bezoekers op de website, welke pagina’s ze hebben bekeken en bijvoorbeeld welk percentage van jouw bezoekers daadwerkelijk overgaat tot actie.

ebook-4yourbrand

Meer rendement halen uit jouw website?

Alle kennis die ik in de afgelopen jaren heb opgedaan heb ik verwerkt tot een e-book waarin ik de belangrijkste aspecten van een winstgevende website bij langs ga. Heb jij hem al gelezen? 

Zoek zelf een onderwerp en leer hier alles over in de kennisbank van 4yourbrand!

Volg 4yourbrand op:

Start gesprek
1
Heb je vragen?
Kom direct in contact
Hey Hallo! 👋 Wij zijn bereikbaar via WhatsApp! Waar kunnen wij jou mee verder helpen? 🚀

Meer rendement uit jouw website halen? Ik heb hier meer dan 50 praktische tips voor je!