fbpx

Blijf op de hoogte via:

Leestijd: 2 minuten

De kans is ontzettend groot dat ook jij wel eens van WordPress hebt gehoord. Of je nou een professional of starter bent, dit CMS-systeem is nagenoeg nou eenmaal voor iedereen die zijn eigen website wilt beginnen. Voor al mijn klanten maak ik dan ook altijd gebruik van dit prachtige systeem. Hierdoor krijg ik met regelmaat de vraag waarom ik de voorkeur uitgeef aan dit systeem. Benieuwd wat de grootste voordelen zijn van WordPress in vergelijking met andere systemen? Lees dan snel verder, ik geef jou hieronder een aantal voordelen!

WordPress bevat ontzettend veel plug-ins

Een van de belangrijkste redenen waarom ik (en veel andere webdesigners) de voorkeur uitgeef aan dit systeem is het feit dat je met WordPress veel verschillende plug-ins toe kunt voegen. Deze handige plug-ins maken het mogelijk om binnen een handomdraai van alles aan je website toe te voegen. Denk hierbij aan reserveringssystemen, SEO optimalisatie tools of simpel geautomatiseerde contactformulieren, je kunt het zo gek nog niet verzinnen of het is mogelijk met WordPress. 

WordPress is zoekmachine vriendelijk

Vandaag de dag is het noodzakelijk dat je site zoekmachine vriendelijk is. Word je laag gewaardeerd door Google? Dan is de kans klein dat de klant bij jouw site terecht zal komen. WordPress wordt gekenmerkt door de hoge mate van zoekmachine optimalisatie. Het gebruik van de Yoast tools zorgen ervoor dat jouw site aan alle eisen voldoet om geïndexeerd te worden binnen Google. Hierdoor is het behalen van een goede positie lang niet zo lastig als dat het voorheen leek. 

Het CMS is enorm populair

Zeker niet onbelangrijk is het feit dat dit CMS-systeem erg populair is in vergelijking met vele andere systemen. Deze populariteit zorgt ervoor dat je voorzien bent van een systeem wat zichzelf iedere keer weer blijft optimaliseren. Het enorme team achter WordPress zorgt keer op keer voor betere thema’s, uitgebreidere plug-ins en andere applicaties om toe te voegen aan jouw site. Er is nu eenmaal een reden dat dit CMS systeem in het bijzonder zo bekend is geworden. 

WordPress is volledig personaliseerbaar

Wil je jouw bedrijf of organisatie van een website voorzien dan is het noodzakelijk dat de website laat zien waar je voor staat. Dit is door de hoge mate van personaliseerbaarheid echt niet zo lastig met WordPress. Kies bijvoorbeeld uit een van de vele thema’s of ga voor een van de kleurencombinaties die er standaard te vinden zijn. Staat jouw keuze er niet tussen? Het is altijd mogelijk om eigen huisstijlen en dergelijke terug te laten komen op je site. Dit maakt het ontwikkelen van een persoonlijke website een fluitje van een cent. 

Je ziet wel dat er meer dan genoeg voordelen zitten aan het gebruik van WordPress. Mocht je nog veel meer over de voordelen van dit CMS systeem willen weten? Dan kan ik jou hier alles over vertellen!

ebook-4yourbrand

Meer rendement halen uit jouw website?

Alle kennis die ik in de afgelopen jaren heb opgedaan heb ik verwerkt tot een e-book waarin ik de belangrijkste aspecten van een winstgevende website bij langs ga. Heb jij hem al gelezen? 

Zoek zelf een onderwerp en leer hier alles over in de kennisbank van 4yourbrand!

Volg 4yourbrand op:

Start gesprek
1
Heb je vragen?
Kom direct in contact
Hey Hallo! 👋 Wij zijn bereikbaar via WhatsApp! Waar kunnen wij jou mee verder helpen? 🚀

Meer rendement uit jouw website halen? Ik heb hier meer dan 50 praktische tips voor je!